Bloggare

Johan Büser är född 1983 och är sedan 2014 riksdagsledamot. Han har tidigare studerat juridik och varit ordförande i Göteborgs SSU-distrikt, suttit i SSU:s förbundsstyrelse och varit stadssekreterare i Göteborgs stad. Johan brinner för ökad jämlikhet och intresserar sig särskilt för utbildningspolitik, arbetsmarknadspolitik, miljö- och klimatfrågor. Johan sitter i riksdagens miljö- och jordbruksutskott. Utanför politiken har Johan arbetat som vikarierande lärare, kört truck och varit biståndsinformatör i Sydafrika.

 

 

 

Gunilla Carlsson är född 1966 är sedan 2002 riksdagsledamot för Göteborg. Gunilla bor i stadsdelen Backa med min sambo och två barn. Hon blev fackligt förtroendevald i slutet av 80-talet, då hon arbetade i en klädbutik. Hon tycker om att gå på teater, läsa, och umgås med familj och vänner och är vice ordförande för riksdagens kulturutskott.

 

 

 

 Anna Johansson är född 1971, bor i Bergsjön och har fyra barn varav två utflugna. Riksdagsledamot för Göteborg och mellan 2014 och 2017 infrastrukturminister. Vill arbeta för att Sverige blir ett land där alla räknas och får bidra. Alla vinner på ett jämlikt samhälle. Jobben är viktigast, utan dem funkar inget annat heller. En skola som ger alla de bästa förutsättningarna och en välfärd som fungerar när man behöver den är andra viktiga framtidsfrågor.

 

 

Marina-J-webb

 

Marina Johansson är född i Kortedala 1971. Bor sedan tolv år i Kärra. Det politiska intresset väcktes i SSU och har vuxit hela tiden sen dess. Marina har varit fackligt förtroendevald i fackförbundet Kommunal. Hon har haft flera olika politiska uppdrag som fritidspolitiket inom Göteborgs kommun och Västra Götalandsregionen. Har sedan 2007 varit kommunalråd. Ansvarsområden i kommunstyrelsen är sociala frågor, IFO, funktionshinder och folkhälsa. Hon är sedan 2011 ordförande för Renova.

 

 

 

 

Mattias Jonsson är riksdagsledamot och 40 år. Vill med sitt uppdrag få möjlighet att med gemensamma krafter bedriva socialdemokratisk politik. Vidare vill Mattias bidra med erfarenheter från krisens spår vad gäller arbetsmarknadens regelverk och hur dessa slår i olika situationer. Han hoppas få möjlighet att förändra samhället till ett mer jämlikt, där vi tar större ansvar för varandra. Mattias är ledamot i riksdagens näringsutskott.

 

 

 

 

HL

 

 

Håkan Linnarsson, är född 1971 i Kortedala, har fyra syskon och bor nu med Ann-Marie och barn i Angered. Håkan är oppositionsråd i Västra Götalandsregionen, tränar på fritiden jiujitsu (undervisar juniorer) och spelar gärna golf. Håkan sysslat med politik i olika former sedan 1991, bl a som ordförande för SDN Angered och Hälso- och Sjukvårdsnämnden i nordöstra Göteborg.

 

 

 

Olle Ludvigsson är född 1948 och kommer från Hälsö i Göteborgs norra skärgård. Han har fru och fyra barn. Han har suttit i EU-parlamentet sedan 2009. Före det var han under många år ordförande för verkstadsklubben på Volvo i Göteborg. Han har alltid haft ett positivt EU-engagemang med inriktningen att samarbetet ska utnyttjas så effektivt som möjligt för att lösa gemensamma problem. I parlamentet ägnar han sig i första hand åt ekonomi-, industri- och sysselsättningsfrågor. Fokus ligger på att värna de fackliga rättigheterna samt på att driva igenom en mer aktiv tillväxt- och jobbpolitik på såväl europeisk som svensk nivå.

 

Lena

 

Lena Malm är 55 år och bor i Lundby på Hisingen. Är gift och har en vuxen dotter. Använder fritiden till att träna och att renovera huset i Göteborg och fritidshuset i Särna, norra Dalarna.

Lena har under de senaste 20 åren haft olika politiska uppdrag som fritidspolitiker i Göteborgs kommun och Västra Götalandsregionen. Hon har under många år varit ordförande i SDN Lundby, och mellan 1999-2011 varit ordförande i Göteborgs Spårvägar AB. Sedan april 2012 är Lena kommunfullmäktiges ordförande i Göteborg. Hon är nu även ersättare i regionstyrelsen och 2:e vice ordförande i regionens Kollektivtrafiknämnd.

 

 

mariyabild

 

Mariya Voyvodova är född 1978 och uppvuxen i Bulgarien, idag bosatt i Frölunda. Mariya Voyvodova sitter också i
kommunfullmäktige, är ordförande i kulturnämnden och HBTQ-rådet samt ordförande för AB Gothenburg European Office (Brysselbolaget).
Mariya har studerat statsvetenskap på Plovdivs Universitetet i Bulgarien.

 

 

 

 

 

robert

 

Robert Hammarstrand är Socialdemokraterna i Göteborgs utbildningspolitiska talesperson

facebook Twitter Email