Bloggare

 

Johan Büser är född 1983 och är sedan 2014 riksdagsledamot. Han har tidigare studerat juridik och varit ordförande i Göteborgs SSU-distrikt, suttit i SSU:s förbundsstyrelse och varit stadssekreterare i Göteborgs stad. Johan brinner för ökad jämlikhet och intresserar sig särskilt för utbildningspolitik, arbetsmarknadspolitik, miljö- och klimatfrågor. Johan sitter i riksdagens Trafikutskott, är Ordförande i OSSE-delegationen och personlig ersättare i Domarnämnden. Utanför politiken har Johan arbetat som vikarierande lärare, kört truck och varit biståndsinformatör i Sydafrika.

 

Gunilla Carlsson är född 1966 är sedan 2002 riksdagsledamot för Göteborg. Gunilla bor i stadsdelen Backa med sin sambo och två barn. Hon blev fackligt förtroendevald i slutet av 80-talet, då hon arbetade i en klädbutik. Hon tycker om att gå på teater, läsa, och umgås med familj och vänner. Gunilla sitter i riksdagens Finansutskott, är suppleant i Trafikutskottet samt personlig suppleant i Styrelsen för Stiftelsen Riksbankens Jubileumsfond och är ledamot i Nordiska rådets svenska delegation.

 

Anna Johansson är född 1971, bor i Bergsjön och har fyra barn varav två utflugna. Är idag ordförande för riksdagens Arbetsmarknadsutskottet och är ledamot i Krigsdelegationen. Vill arbeta för att Sverige blir ett land där alla räknas och får bidra. Alla vinner på ett jämlikt samhälle. Jobben är viktigast, utan dem funkar inget annat heller. En skola som ger alla de bästa förutsättningarna och en välfärd som fungerar när man behöver den är andra viktiga framtidsfrågor.

 

 

Marina Johansson är född i Kortedala 1971. Bor sedan tolv år i Kärra. Det politiska intresset väcktes i SSU och har vuxit hela tiden sen dess. Marina har varit fackligt förtroendevald i fackförbundet Kommunal. Hon har haft flera olika politiska uppdrag som fritidspolitiket inom Göteborgs kommun och Västra Götalandsregionen. Har sedan 2007 varit kommunalråd. Ansvarsområden i kommunstyrelsen är sociala frågor, IFO, funktionshinder och folkhälsa. Hon är sedan 2011 ordförande för Renova.

 

Mattias Jonsson är född 1974. Är Riksdagsledamot i Göteborgs partidistrikt och ersättare i Riksdagsstyrelsen. Vill med sitt uppdrag få möjlighet att med gemensamma krafter bedriva socialdemokratisk politik. Vidare vill Mattias bidra med erfarenheter från krisens spår vad gäller arbetsmarknadens regelverk och hur dessa slår i olika situationer. Han hoppas få möjlighet att förändra samhället till ett mer jämlikt, där vi tar större ansvar för varandra. Det Mattias vill göra som ledamot i riksdagens Näringsutskottet och suppleant i Försvarsutskottet.

 

Håkan Linnarsson, är född 1971 i Kortedala, har fyra syskon och bor nu med Ann-Marie och barn i Angered. Håkan är oppositionsråd i Västra Götalandsregionen, tränar på fritiden jiujitsu (undervisar juniorer) och spelar gärna golf. Håkan sysslat med politik i olika former sedan 1991, bl. a. som ordförande för SDN Angered och Hälso- och Sjukvårdsnämnden i nordöstra Göteborg. Är ledamot i Regionfullmäktige Västra Götaland och ordförande i Göteborg. Brinner för den jämlika hälsan!

 

Viktoria Tryggvadottir Rolka är född 1986. Hon brinner särskilt för miljöfrågan och jämlikhet. Viktoria är kommunalråd som ser bland annat fram emot att vässa partiets miljöpolitik.  Jobbat som stadssekreterare under tidigare kommunalrådet Dario Espiga, borgarrådssekreterare under Karin Wanngård, tidigare finansborgarråd i Stockholm. Suttit i flera stadsdelsnämnder och jobbat med socialt arbete. Kommer senast från tjänst på S-kansliet på Järntorget.

 

Blerta Hoti är född 1986 i Kosovo och kom till Sverige som flykting år 1992. Hon har växt upp i Angered, varit engagerad i SSU och jobbat som ombudsman för partiet. Under fyra år jobbade hon som politisk tjänsteman i EU-parlamentet i Bryssel och nu senast kommer hon från ett jobb som sakkunnig hos försvarsminister Peter Hultqvist. Blerta är kommunalråd för Socialdemokraterna i Göteborg med ansvar för trafikfrågorna.

 

 

Tidigare bloggare:

 

Olle Ludvigsson är född 1948 och kommer från Hälsö i Göteborgs norra skärgård. Han har fru och fyra barn. Han satt i EU-parlamentet 2009-2019. Före det var han under många år ordförande för verkstadsklubben på Volvo i Göteborg. Han har alltid haft ett positivt EU-engagemang med inriktningen att samarbetet ska utnyttjas så effektivt som möjligt för att lösa gemensamma problem. I parlamentet ägnar han sig i första hand åt ekonomi-, industri- och sysselsättningsfrågor. Fokus ligger på att värna de fackliga rättigheterna samt på att driva igenom en mer aktiv tillväxt- och jobbpolitik på såväl europeisk som svensk nivå.

 

Lena Malm är född 1959 och bor i Lundby på Hisingen. Är gift och har en vuxen dotter. Använder fritiden till att träna och att renovera huset i Göteborg och fritidshuset i Särna, norra Dalarna.

Lena har under de senaste 20 åren haft olika politiska uppdrag som fritidspolitiker i Göteborgs kommun och Västra Götalandsregionen. Lena har varit ordförande i kommunfullmäktige i två mandatperioder. Arbetar idag som tjänsteman för Länsstyrelsen i Västra Götalands län.

 

Mariya Voyvodova är född 1978 och uppvuxen i Bulgarien, idag bosatt i Frölunda. Mariya har varit ordförande i kulturnämnden de senaste fyra åren och är ledamot av kommunfullmäktige i Göteborg.
Har bland annat suttit i en stadsdelsnämnd, Konsumentnämnden, Gothenburg European Office, Kulturnämnden, Göteborgs HBTQ-råd, Rådet för nationella minoriteten romer och kommunfullmäktige. Mariya har studerat statsvetenskap på Plovdivs Universitetet i Bulgarien.

 

Robert Hammarstrand är ledamot av kommunfullmäktige i Göteborg.

facebook Twitter Email