Vilken fantastisk statsminister vi har i Stefan Löfven!

Anna Johansson: Jo, jag vet. Jag tillhör de redan frälsta. Men ändå: vilken fantastisk statsminister vi har i Stefan Löfven!

Det visade sig igen i Flunsåsparken i Göteborg ikväll där vi fick möjlighet att lyssna på honom. Stämningen var på topp, Louise Hoffsten inledde med känsla och sen ett starkt, framtidsinriktat tal av Stefan om ett tryggare Sverige.

Det är mycket som står på spel i den här valrörelsen. Vi har mycket att vara stolta över och rädda om, men också mycket att ta tag i. Fortfarande är det för många missade jobbchanser, en otrygghet som skapar rädsla och en segregation som begränsar friheten. Som Stefan beskrev i sitt tal ikväll har den socialdemokratiskt ledda regeringen vänt utvecklingen från mulet till solsken. Budgetunderskotten från de borgerliga åren är vänt till ett överskott, arbetslösheten pressas tillbaka, sysselsättningen ökar och vi bygger nu fler bostäder än tidigare.

Flera gånger återkom han i talet också till nödvändigheten av att stå upp för det anständiga, demokratiska samhället. Att aldrig ge vika för de mörkerkrafter som sår split och sprider hat, när det vi behöver är gemenskap och respekt. Detta om något är en ödesfråga i årets val.

Stefan tog också upp de bilbränder som berört så många av oss. Jag blir själv heligt förbannad över det som sker. Det är inget annat än ett angrepp mot oss alla göteborgare som vi inte kommer att tolerera. För att få ett stopp krävs att vi alla från politiker till skolpersonal, från grannar till barnens föräldrar, hjälps åt och gör det vi kan. Vi Socialdemokrater kommer att vara kompromisslösa mot såväl brottsligheten som dess orsaker. Socialdemokraterna är det parti som kan kombinera både hårda tag, fler poliser och hårdare straff, med konkreta långsiktiga insatser som spelar roll med mer personal i skolan och satsningar på föreningslivet.

Jag instämmer med Stefan om att vi behöver ett starkare samhälle med en bättre välfärd, högre pensioner och trygghet. Och det är bättre än sänkta skatter. Med 60 000 fler bostäder i Göteborg får fler möjlighet att flytta hemifrån och med en snabbare integration får alla som kan jobba ett jobb. Med Stefan som vår nästa statsminister kommer Sverige att uträtta stordåd också i framtiden. Och det är bra för oss alla göteborgare.

facebook Twitter Email