Mer nöjesliv i Göteborg!

Idag blir jag intervjuad av GP om stadens serveringstider. Från Socialdemokraternas sida så kommer vi i Social resursnämnd att föreslå att det ska vara möjligt att få tillstånd för alkoholservering fram till klockan fem på fredagar, istället för fram till klockan tre som det är idag. Anledning till att vi vill se en förändring av serveringstiderna är framför allt den dialog vi haft med polisen. När vi tog beslut för fem år sedan om att begränsa tiderna så berodde det mycket på polisens rekommendationer. Idag har polisen inga synpunkter på öppettiderna och då blir vår avvägning i frågan en annan.

Naturligtvis är det lika viktigt som alltid att förebygga alkoholens skadeverkningar i samhället och det alkoholpreventiva arbetet ska självklart fortsätta och förstärkas. Men det är också viktigt att stärka Göteborg som nöjescentrum och turistdestination. Göteborg ska vara en levande storstad och då är det rimligt att ha öppet till fem på helgnätter. Särskilt om polisen inte har invändningar vad gäller säkerhet och trygghet.

Vi vill se en utvärdering efter två år och kommer också att ytterligare utveckla stadens trygghetsarbete parallellt med fortsatt nolltolerans mot partyknarkande och droger. Göteborg ska vara tryggt och trevligt även på natten. Vi socialdemokrater är stolta över Göteborg och dess rika nöjes- och kulturliv, här finns många driftiga entreprenörer och kulturutövare som är oerhört viktiga för stadens attraktivitet och utbud. Kan vi skapa bättre förutsättningar för dem så kan vi göra stadslivet ännu roligare och intressantare.

facebook Twitter Email