Familjeveckan ger dig mer tid för barnen!

Valet den 9 september är en folkomröstning om svensk välfärd. En röst på Socialdemokraterna är en röst för ett starkare samhälle, där du som förälder både kan jobba heltid och ha barn – utan att behöva slå knut på dig själv eller gå ner i arbetstid. Vi socialdemokrater har genom historien drivit på för en utbyggd barnomsorg och föräldraförsäkring. Vi är stolta över att alltid legat i framkant för att förena arbetsliv och familjeliv.

Många av oss föräldrar kämpar med vardagspusslet. Barn ska hämtas och lämnas och studiedagar och sjukdagar dyker upp oplanerat. Särskilt bekymmersamt är det för alla med låsta yrken som byggnadsarbetare eller barnmorskor som inte kan ta med sina barn till jobbet.

Nu vill vi ta nästa steg. Socialdemokraterna går därför till val på en extra veckas ledighet för Sveriges föräldrar att ta ut i samband med skollov, studiedagar eller terminsstart. Fem dagar per förälder och år – vi kallar det Familjeveckan. För föräldrar med ensam vårdnad gäller tio lediga dagar per år.

Vi gör det för att möjliggöra mer tid med barnen, något som gynnar både föräldrar och deras barn.

Den svenska välfärdsmodellen gör det möjligt att kombinera arbete och föräldraskap. För mig går det före stora skattesänkningar för de rikaste. Vad vill du ha? Den 9 september bestämmer du!

facebook Twitter Email