Ett starkare samhälle – ett tryggare Göteborg

Igår släpptes Socialdemokraternas valmanifest, innehållandes det största trygghetsprogrammet i modern tid med reformer för ett tryggare Sverige. I valmanifestet finns det reformer och prioriteringar för en starkare välfärd.

Svensk sjukvård rankas som en av de främsta i världen. Det ska vi vara stolta över – men inte nöjda med. När det går bra för Sverige ska vi förbättra sjukvården för alla. Många sjukvårdsanställda känner att de inte räcker till och för många medborgare känner att vården är för svår att nå för att köerna är för långa på grund av personalbrist. Det kan vi aldrig acceptera. Därför vill vi anställa minst 14 000 inom vården till 2022 för att ge personalen inom vården en god arbetsmiljö så att dom ska hinna, orka och kunna ge patienter en god vård och omsorg av hög kvalitet. I västra Götalandsregionen höjer vi även grundlöner för all sjukvårdspersonal. inget annat parti vill investera så mycket på sjukvården som vi. För oss går det före skattesänkningar.

Vi miljardsatsar på vårdcentralerna för att ge dom mer personal och bättre öppettider, öppna fler närakuter som förbättrar tillgängligheten samt säkra rätten till en fast vårdkontakt så att du vet vem du ska ringa när du är sjuk.

om du snart ska få bli förälder eller har drabbats av en svår sjukdom eller olycka, ska du veta att när livet är som skörast – är samhällets stöd som starkast.

Vi säger nej till större klyftor och fortsatt vinstjakt i välfärden. Vi socialdemokrater vill fortsätta utveckla den svenska modellen, inte avveckla den. Vi går till val på att skapa ett tryggare samhälle och ett starkare Sverige.

facebook Twitter Email