Gunilla Carlsson: Alla barn har rätt till en aktiv fritid

Alla barn ska ha rätt till lov fyllda med aktiviteter oavsett familjens ekonomi. Därför har regeringen satsat 200 miljoner kronor om året sen 2016. Pengar som har fördelats ut till kommunerna för att anordna lovaktiviteter som är gratis eller för väldigt låg summa för barn och unga.

Idag har jag haft äran att få besöka en cirkusskola i Biskopsgården. Där får barn mellan 7 och 14 år testa på livet som cirkusartist varje vardag under påsklovet. Och självklart är aktiviteten helt gratis för barnen. Denna aktivitet är ett av många exempel på vad Göteborgs stad och västra hisningens stadsdelsförvaltning använt de statliga pengarna till.

Att ha en socialdemokratiskt ledd regering gör skillnad. För oss är det viktigt att man kan lita på välfärden i hela landet. Välfärden ska leverera och skapa trygghet för människor. Vilka möjligheter ditt barn har till en aktiv fritid ska inte behöva begränsas av familjens ekonomi. För oss går det före stora skattesänkningar. Den svenska modellen ska utvecklas, inte avvecklas.

facebook Twitter Email